Gehandicaptenzorg 

Lievegoed

Lievegoed is een organisatie met een rijke antroposofische traditie. We dragen bij aan een samenleving waar mensen zoveel mogelijk meedoen. Samen vormen we een caring community. Vanuit de kracht van de gemeenschap werken we aan een gezonde balans tussen hart, hoofd en handen. Ieder mens is in de kern gezond. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden.

Volwassenen met een verstandelijke beperking

De zorg en begeleiding voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking vanuit het antroposofisch mensbeeld heet sociaaltherapie. Je leert van elkaar. Een mens is alleen mens in relatie tot anderen. Wij richten ons daarom zowel op het individu als op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beide tot bloei. We besteden daarom veel aandacht aan het hebben van een gezond sociaal leven. Daar ligt voor ons de kwaliteit van leven.

Kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking en/of een ontwikkelingsstoornis

Ieder kind wil leren, wat de beperking ook is. Bij een in de ontwikkeling belemmerd kind gaat het erom zijn of haar karakteristieke eigenschappen te ontdekken. Dit doen wij vanuit de principes van de heilpedagogie, de begeleiding en behandeling aan kinderen en jeugdigen met een ontwikkelingsstoornis vanuit het antroposofische mensbeeld. Alles wat een kind ervaart of beleeft is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het uitgangspunt is het opdoen van zoveel mogelijk ervaring en beleving passend bij de leeftijdsfase van 0 tot 7 jaar, van 7 tot 14 jaar en van 14 tot 23 jaar. Welke bijzondere talenten en capaciteiten schuilen er in dit kind?

Voor meer informatie en aanmelden zie: www.lievegoed.nl

print deze pagina...