Nieuwsbrief no 12 AntroposofieRotterdam

Mailing Antroposofie Rotterdam, verzonden op 21 december 2020

Beste Vrienden,

Kort na Nieuwsbrief no. 11 stuur ik u nu alweer No. 12, voor het geval u over de actualiteit en andere zaken geinformeerd wilt blijven.

Actueel vandaag, 21 december, de winterzonnewende, een Wereldmeditatie van 20 minuten, vanaf 18.22 uur, het moment van de grote conjunctie van Jupiter en Saturnus. Ook vandaag: de mogelijkheid om toehoorder te zijn bij een voordracht door Frans Lutters, met een originele benadering van de 12 heilige nachten.

De rest spreekt voor zichzelf.

Ik wens u een liefdevolle kersttijd, open voor het nieuwe dat geboren wil worden.

Met hartelijke groet, Thea van Veen

Deze nieuwsbrief maak ik op eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Ik spreek alleen namens mijzelf.

U kunt zich afmelden met de link onderaan.


Actueel: vandaag 21 dec, de winterzonnewende met de grote conjunctie van Saturnus en Jupiter. In hun goede uitwerking zijn dit de planeten van de reële krachten van standvastigheid en mensenliefde. Dat zij alle mensen van goede wil het komend jaar mogen begeleiden. Hetzelfde kosmische verschijnsel zouden de Wijzen uit het Oosten destijds hebben waargenomen. Entree tot een nieuwe fase in de wereldgeschiedenis?

Voor de astronomische waarneming, zie

https://www.liesbethbisterbosch.org/20-22-dec-lichtspel-saturnus-jupiter-394.html

https://carlkop.home.xs4all.nl/wonder.html Beschouwing over de Ster van Bethlehem.

Als het u aanspreekt, er is een Wereldmeditatie van 18.22-18.42 onze tijd, met een geleide meditatie in het Engels. Klik hier voor de link.


Vandaag, 20.00, voordracht van Frans Lutters over de 12 Heilige Nachten. Klik op geert.simoens@steinerschoollier.be om u aldaar onder Nieuws in te schrijven. U ontvangt metreen een link waarmee u vandaag online de voordracht kunt volgen. Een initiatief van de cultuurgroep Steinerschool Lier.


Open brief aan de bewindslieden, van Berber Pieksma, huisarts te Haulerwijk, met onderbouwde kritiek op het beleid.

Klik op: Open-brief-van-Berber-PieksmaJ-huisartsJ-aan-bewindslieden.pdf

Inmiddels is zij verwijderd van Facebook en LinkedIn.


Open Brief aan Minister Hugo De Jonge, met 98 vragen van Bert Tijhoff. Ik weet niet wie hij is, maar zijn vragen zijn zinnig.

Klik hier voor de link.


Terugblik op 2020: Het corona-alfabet. Onderhoudend en scherpzinnig, van Ab Gietelink, filosoof en theatemaker. Klik hier op de link. Zeer de moeite waard.


20 dec, gisteren, demonstratie in Eindhoven. georganiseeerd door Hartenvrouw. Weinig van gehoord in de Main Stream Media (MSM). Mooie mensen ...

Klik hier voor de link.


1250 citaten uit de Bommelsaga van Marten Toonder, bijeengebracht door Pim Oosterheert (2012) in 20 thema's met illustraties. Toonder was een geniale satiricus en begenadigd tekenaar. Citaten van magistraten, ambtenaren, wetenschappers, schurken, elite en heren van stand, die wonderlijk van toepassing lijken op de actualiteit. Zo humorvol geformuleerd dat je geregeld in de lach schiet. Dat kunnen we wel gebruiken! Uitgeverij Ton Paauw. € 9,95. Luttel bedrag voor zoveel geestkracht!


31 december Het Verboden Jaaroverzicht om 20:00 bij Cafe Weltschmerz. U kunt zich nu al aanmelden voor een link naar de uitzending. Klik op deze link. Dan kunt u op Oudejaarsavond alles horen wat we niet mochten weten in 2020.

Cafe Weltschmerz is een onafhankelijk platform voor burgerjournalistiek dat interviews uitzendt over actuele maatschappelijke aandachtsgebieden die in de gevestigde media onvoldoende aan bod komen.• www.antroposofierotterdam.nl