Nieuwsbrief no 14 Antroposofie Rotterdam

Mailing Antroposofie Rotterdam, verzonden op 13 juli 2021

Beste vrienden,

Hoewel de Nieuwsbrief niet is bedoeld als berichtgeving op politiek-maatschappelijk gebied, blijkt er in deze tijd nauwelijks aan te ontkomen. In een ongekende dynamiek volgt de ene verbazende ontwikkeling op de andere.

Recent dieptepunt is wel dat ca. honderd Kamerleden op 7 juli in de wet verankerden dat Cxxx een ziekte met A-Status is, wat op basis van het sterftecijfer (IFR - Infection Fatality Rate) niet te rechtvaardigen is. De A-status heeft aan de overheid onbeperkte macht gegeven. Zwak straaltje hoop, gezien hun stemgedrag bij eerdere gelegenheden: De Eerste Kamer moet het nog goedkeuren...

In overeenstemming met het uitgangspunt van deze nieuwsbrief heb ik het liever over leuke dingen, zoals het concert op 11 september van Beethovens Ode an die Freude in Gouda. Maar ook dat lijkt ergens mee te maken te hebben...

De berichten zijn een mengeling van positief en zorgwekkend, waarin ieder zijn weg maar moet zien te vinden. Ik heb intussen waardering gekregen voor de uitingen van de Kamerleden van het Forum voor Democratie. Het Reformatisch Dagblad bracht een kritisch artikel, getiteld 'De Great Reset is in volle gang en lijkt onomkeerbaar.' Dit heeft me verrrast. Deze tijd vraagt kennelijk ook om het loslaten van voordelen. De link naar dit artikel werkt helaas niet meer. Met deze link zijn nog slechts enkele van Capels columns te zien.

Er zijn berichten, zoals onder meer de leerzame colleges van prof. Pierre Capel, immunoloog, die ik in deze nieuwsbrief had willen opnemen, maar die inmiddels van You Tube of Facebook verwijderd zijn. Hiermee een laatste poging naar een link.

Er zijn best veel mensen die zich niet hebben laten verdoven door de eenzijdige berichtgeving in de gecensureerde media. De overtuiging groeit dat het anders moet. Niet het 'Build Back Better' van de politici en niet de 'Great Reset' van de globalisten, maar een transformatie van onderop. Dit wordt zichtbaar in gedachten en initiatieven die gaan in de richting van een andere, parallelle (?) samenleving zonder de huidige, fundamentele misstanden. 't Is een boeiende tijd om mens in te zijn.

Met hartelijke groet, Thea van Veen


11 september, 20.00, Beethovens Ode aan de Vreugde in de St.Janskerk in Gouda. De composotie heeft vaak zijn weg in de wereld gevonden als symbool van volksverzet, verbroedering en solidariteit. Met de 9e raakten zingende Duitse krijgsgevangenen de harten van de Japanners, protesteerden Chinese studenten op het plein van de Hemelse Vrede, demonstreerden Chileense vrouwen tegen de Junta, vierde Europa de val van de muur in Berlijn en verzetten muzikanten zich tegen de Brexit op Trafalgar Square.

Voor nadere info en het bestellen van kaarten: klik hier voor de link


Boek: Society 4.0 van prof. Bob de Wit Er zijn in zijn visie acht sleutelvragen op te lossen om een nieuwe samenleving van burgers op te bouwen. Het boek is bedoeld als inspiratie voor de mensen die een vitale en hoopvolle toekomst willen bouwen voor de komende generaties. Het boek bevat een aantal boeiende analyses en nodigt uit tot 'out-of-the-box' denken. Als Engels lezen geen bezwaar voor je is, leest het makkelijk weg.

Ik had hier een link naar zijn website geplaatst, maar die werkt niet meer. Bob de Wit is op 21 juni geinterviewd door Cafe Weltschmerz, die werkt nog wel. Klik hier voor de link.


Video, Krachtige, verbindende toespraak, 15 min. van Evelien Peeters, arts en voorzitter van de StichtingArtsenCovidCollectief, op een bijeenkomst van Vrouwen voor Vrijheid op 20 juni in Haarlem. Klik hier voor de link


KeuzeVrijBijMij wordt hét digitale platform waarop je makkelijk aanbieders vindt waar je altijd welkom bent, ook zonder test of vaccin. Er loopt momenteel een crowd funding actie waarbij het doel, € 250.000, bijna bereikt is. Klik hier voor de link.


Video: Jorn Luka interviewt prof. Mattias Desmet. Lang filosofisch gesprek van 24 juni, 2,5 uur, met de Vlaamse tongval die mij altijd wat beschaafder aandoet dan ons Hollands. Als je steeds een gedeelte luistert, bv. tijdens bezigheden in de keuken, kom je er wel doorheen. Klik hier voor de link

Voorproefje: ... het verworden van wetenschap tot ideologie / ... elke nieuwe, wetenschappelijke ontdekking vertrok uit de moed van iets niet te weten / ... ik moet mij openstellen en laten onderwijzen door het fenomeen dat mij fascineert / ...uit het vermogen toe te geven dat je het niet weet, kan er een nieuw weten ontstaan / ... als richtinggevend principe van de mensheid heeft de wetenschap ongeveer zijn tijd gehad / het geloof dat het hele bestaan en de mens te herleiden was tot wiskundige en mechanistische formules / ...het spreken van de waarheid vereist de moed om uit te spreken wat niemand anders wil uitspreken.


Informatief artikel van de drie antroposofische huisartsen van therapeuticum Aurum in Zoetermeer:

Over-coronavaccinatie-bij-kinderen-Therapeuticum-Aurum-afb.pdf


Wat is antroposofische geneeskunde? Zie zeven korte, informatieve video's,in rustig Duits gesproken, Engels ondertiteld. Klik hier voor de link.


Video bd-landbouw: In het artikel staat een video met Michiel Rietveld, oprichter van de Kraaybeekerhof, die spreekt over Rudolf Steiner, de Landbouwcursus uit 1924 en de bd-landbouw, de landbouw met toekomstpotentie. Klik hier voor de link.

Tegenwoordig geeft Michiel tal van cursussen in Frankrijk in zijn centrum La Genete. Klik hier voor de link.


'Huisgemaakte' videootjes van Johanna Priester, antroposofisch huisarts 'in ruste': 'Wakker worden: je lichaam aantrekken.' Johanna is begonnen aan een reeks informatieve videootjes waarin iedereen zijn eigen problemen en probleempjes kan herkennen. Klik hier voor de link.

Of deze, over 'Gewoonte, geheugen en vitaliteit: weefsel van herhaling en herkansing' Klik hier voor de link. Je kunt je op haar Verzamelpuntjes abonneren.


Iets om te lachen: video van een paniekerige burger die de voorlichting over de varianten probeert te begrijpen. Klik hier voor de link

• www.antroposofierotterdam.nl