Gezondheidszorg 

Antroposofische therapieŽn

De antroposofische gezondheidszorg is een samenhangend geheel van aanvullende therapiemogelijkheden. Hieronder staat in het kort een karakterisering van antroposofische therapieën.

Kunstzinnige therapie
Kunstzinnige therapie is gebaseerd op de relatie tussen de kunsten en de mens. De nadruk ligt op de eigen activiteit. Zelf kunstzinnig bezig zijn, spreekt de gezonde kern van de mens aan. We spreken over ziekte wanneer het geestelijk, psychisch, ziele en/of lichamelijk evenwicht verstoord is. De kunstzinnig therapeut kan helpen de balans weer te herstellen. De middelen waarmee wordt gewerkt komen uit de beeldende kunsten, de muziek en de spraakkunst. Deze werken direct op de ziel en de therapeutische werking gaat tot in het lichamelijke.
Meer weten? Zie www.kunstzinnigetherapie.nl.

 

Euritmietherapie
Aan de basis van euritmietherapie liggen de klankgebaren en het ritme van de taal. Er wordt gewerkt met de genezende kracht van klank en ritme. Bij euritmietherapie gaat het niet om uiterlijke, mechanische bewegingen, maar om het oefenen van een innerlijke kwalitatieve beweging. Euritmietherapie heeft als doel genezings-processen te bevorderen en te ondersteunen, zowel bij lichamelijke als psychische klachten. Ook is de euritmietherapie inzetbaar bij ontwikkelings- en/of gedragsproblematiek bij kinderen. Euritmietherapie wordt alleen op verwijzing van een arts gegeven.
Meer weten? Zie www.euritmietherapie.nl.

Fysiotherapie
Antroposofische fysiotherapie is een uitbreiding van de reguliere fysiotherapie en is gebaseerd op het antroposofisch mensbeeld. Er zijn verschillende therapievormen: massage, bewegingstherapie badtherapie.
Meer weten? Zie http://nvaf.info/

Psycho-sociale hulpverlening, gesprekstherapie, biografische coaching
De levensloop van ieder mens laat een ontwikkelingweg zien. De vragen, waarmee de cliënt komt, worden geplaatst in het perspectief van diens levensloop. Crises en vraagstukken kunnen openingen en kansen bieden voor een nieuwe verbinding met het eigen levenslot. Meer weten? Zie www.psychohulp.nl

print deze pagina...