Gezondheidszorg 

Zorg VanWiegtotGraf

MatriCaria, praktijk van Ruth Cooiman voor toegevoegde verpleegkundige zorg
T: 010-422 00 74
E:
W: www.zorgvanwiegtotgraf.nl
Werkplek: Natuurlijk Gezondheidscentrum Rotterdam, Voorschoterlaan 40, 3062 Rotterdam.

Als antroposofisch verpleegkundige bied ik toegevoegde zorg van wieg tot graf aan wie dat ontvangen wil.

Matricaria betekent 'oerzorg'. Het woord komt uit het Latijn en is een samentrekking van matrix (baarmoeder) en caria (zorg). Matricaria is ook de Latijnse naam voor kamille, een plant die in de alternatieve geneeskunde bekend staat als kalmerend, rustgevend en verzachtend.

U kunt bij mij terecht voor Uitwendige Therapie. Deze therapie werkt van buitenaf, via de huid, direct in op de mens. Ritmische inwrijvingen, kompressen of baden ondersteunen uw zelfhelend vermogen. Ik gebruik hierbij etherische oliën, kruiden en zalven.

Ik geef ook steun aan (zieke) kinderen en jonge ouders, voorlichting aan pubers (bijvoorbeeld over lichaamsverzorging), en verpleegkundige begeleiding aan stervenden. Hiermede heb ik ruime ervaring opgedaan tijdens mijn werk in hospice De Vier Vogels in Rotterdam.

Door het jaar heen geef ik thema-avonden waarin dieper wordt ingegaan op de persoonlijke verzorging in de verschillende levensfasen. En op zaterdagochtenden, 1x per maand, is er een cursus Verpleegkunst Thuis. Men hoeft niet de gehele cursus te volgen, deelname per ochtend of thema-avond is mogelijk.

Voor nadere nformatie: zie de website.

print deze pagina...