Kinderopvang 

Het Peuterhuis

Het Peuterhuis
Vredehofweg 32a
T: 06 12 63 69 35

Kinderdagverblijf Het Peuterhuis is een halve dagopvang met een antroposofisch karakter. Wij bieden kleinschalige ochtendopvang voor kinderen van twee tot vier jaar in een warme, huiselijke sfeer. Deze sfeer wordt mede gecreëerd door de inrichting met natuurlijke materialen en het speelgoed. We zingen en bespelen muziekinstrumenten, ondersteunen en stimuleren de taalontwikkeling.

Natuurlijke materialen
We maken zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen. Ons speelgoed is voornamelijk van hout of textiel en we spelen met materialen uit het dagelijks leven. Het eten is biologisch en we gebruiken biologische luiers.

Het ritme van de natuur
We gaan elke dag naar buiten om zon, regen, sneeuw of wind te ervaren. Elke dag, elke maand, elk jaargetijde en elk jaar heeft zijn eigen ritme. We volgen de seizoenen en kijken samen met de kinderen vol verwondering naar de veranderingen die daarin plaatsvinden. Natuurlijk vieren we ook de antroposofische jaarfeesten.

Vrije School Vredehof
Het Peuterhuis werkt vanuit het antroposofische mensbeeld zoals deze door Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie, is geformuleerd. Hiermee sluiten we aan bij de visie van de Vrije School Vredehof. Wij staan open voor kinderen uit alle culturen en met uiteenlopende geloofsopvattingen en levensbeschouwingen.

Er is een doorgaande lijn in de ontwikkeling: van het Peuterhuis naar BSO de Toverfluit en naar Vrije School Vredehof.

Voor meer informatie, zie de website

https://www.kov-bijdehand.nl/locaties/kinderdagverblijf/318-het-peuterhuis

print deze pagina...