Literatuur 

Uitgeverijen

De serie Werken en Voordrachten Rudolf Steiner
wordt tegenwoordig uitgegeven door uitgeverij Nachtwind. E r verschijnen regelmatig nieuwe uitgaven in deze reeks, die voorheen door Christofoor werd uitgebracht.

Nearchus CV is uitgever van voordrachten van Rudolf Steiner, de brochurereeksen ABC Wegwijzers, ABC Opvoedwijzers en ABC Jaarfeesten en van titels over sociale driegeleding, onderwijs en geneeskunde. Een onderdeel van Nearchus CV is www.abc-antroposofie.nl, waar u alle titels van Nearchus en meer kunt bestellen.

Bij uitgeverij Christofoor verschijnen boeken over uiteenlopende onderwerpen, zoals pedagogie, persoonlijke ontwikkeling, sprookjesboeken en prachtig geïllustreerde prentenboeken. Ook de Zaaikalender van Maria Thun wordt nu door Christofoor uitgegeven.

Uitgeverij Pentagon geeft uit:
- Nederlandse vertalingen van boeken van Rudolf Steiner
- boeken over antroposofie van antroposofische auteurs,
- boeken over de vrijeschool: opvoeding en onderwijs.

Perun Boeken is een kleine uitgeverij, die zich toelegt op het uitgeven van boeken op het gebied van antroposofie, christologie, filosofie en samenleving. Perun Boeken is in 2000 opgericht, in eerste instantie met als doel om het werk van de russische antroposoof Sergej O. Prokofieff(1954-2014) uit te geven. Later is hier ook werk van andere auteurs bijgekomen.

print deze pagina...