Kinderopvang 

Het Kleine Rijk

Kinderopvang Het Kleine Rijk 's-Gravendijkwal en Parklaan zijn beide gevestigd in een mooi herenhuis. Binnen laat je de drukke stad achter je. De panden stralen een warme, huiselijke sfeer uit en de fijne stadstuinen bieden een oase van rust. Elke dag spelen de kinderen buiten in de tuin. Is het weer wat minder? Mooi! Want wat is er fijner dan met je regenjasje en kaplaarsjes aan lekker in de plassen stampen!

Antroposofie
Onze ideeën over werken met kinderen komen uit de antroposofie. We begeleiden het vrije spel van het kind zonder ons daar al te zeer in te mengen. Mooi, eenvoudig en duurzaam speelgoed van natuurlijke materialen waaraan de fantasie iets kan toevoegen, is essentieel. Het speelhuisje, de kisten, de planken en blokken, verkleedkleren, lappen en doeken activeren het spel van het kind.
De groepsruimte is een voortzetting van de huiselijke omgeving. Dit biedt de kinderen vertrouwen en geborgenheid. Daarom worden binnen de groep ook verzorgende en huishoudelijke taken door de pedagogisch medewerkers zelf uitgevoerd. Van brood bakken tot het schoonhouden van de groepsruimte. Kinderen nemen zo op ontspannen en natuurlijk wijze kennis van de wereld om hen heen.

Biologisch eten
De kinderen eten bij ons biologisch (dynamisch) en vegetarisch Een dagelijks ritueel is het kneden van brooddeeg. Eerst met elkaar deeg kneden en vervolgens genieten van versgebakken brood. Voor baby's volgen we zoveel mogelijk het ritme van thuis en bieden wij een standaard voedingpakket aan (o.a. Nutrilon 1 en 2 en de biologische variant). Moeders worden in de gelegenheid gesteld borstvoeding te geven of afgekolfd mee te geven.

Onze groepen
De groepen zijn verticaal opgebouwd: in iedere groep zitten kinderen van alle leeftijden, van baby's tot kleuters. Indien mogelijk kunnen broertjes en zusjes bij elkaar in de groep geplaatst worden. De kinderen blijven bij Het Kleine Rijk altijd in dezelfde groep; dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Kennismaken
Wilt u eens komen kijken bij één van onze locaties van Het Kleine Rijk, bel dan gerust en maak een afspraak voor een gesprek en een rondleiding. U bent van harte welkom.
Kinderdagverblijf Het Kleine Rijk heeft twee locaties:
- Parklaan 36, 010 -436 7511
-'s Gravendijkwal 50-52, 010- 436 66 60
Het Kleine Rijk is onderdeel van KinderRdam kinderopvang. Zie www.kinderdam.nl

print deze pagina...