Gezondheidszorg 

Praktijk voor essentiŽle ontwikkeling

Praktijkadres
Berkheide 31, 3069 KS Rotterdam

Website: www.mestdag.eu

Contact:
T: 06 28085633
E: ontwikkelessentie@gmail.com of
E: info@mestdag.eu

Therapieën en werkwijze :
Ik bied psychosociale ondersteuning aan eenieder die een hulpvraag heeft op gebied van:

Onvoldoende draagkracht: Je weet niet eens hoe dit is gekomen, maar het is je allemaal teveel, je overziet niet meer wat belangrijk is en wat kan wachten. Je voelt geen richting of levensvreugde in je leven.

Relaties: Je zit niet meer op e�e�n lijn met je partner of je vindt maar niet de partner die bij je past; je voelt je vastgelopen in patronen; je durft niet te vragen wat je nodig hebt; door de komst van je kinderen lijkt het of je elkaar bent kwijtgeraakt; er is geen (seksuele) intimiteit meer. Je kinderen stellen je voor uitdagingen waarvan je niet goed weet hoe ermee om te gaan.

Werk: Het contact met je collega's of je baas is verzuurd; je voelt je niet meer op je plek; (dreigende) burn-out. Jouw talent komt niet tot zijn recht en je werkplezier is verdwenen. Hoe is dat zo gekomen en hoe voorkom je eventueel herhaling op een nieuwe plek?

Belemmeringen in je dagelijks functioneren: Door je eigen ziek-zijn of beperking, of door ziekte/beperking van een familielid, krijg je je dagelijks leven niet goed meer voor elkaar. Hoe nu verder? Ik help je helderheid te verwerven in wat hierbij nodig is, en hoe dat in te zetten.

Verlieservaring: Je bent kwijtgeraakt wat jou dierbaar was. Dat kan een familielid, je baan of je gezondheid zijn. De wereld gaat gewoon door, maar jij lijkt er nu geen deel van uit te maken, en dat brengt onzekerheid en angst met zich mee.

Werkwijze:
Naast vooral het gesprek gebruik ik regelmatig andere technieken: lichaamswerk om je te helpen landen in je lijf; ademhalingswerk om eventuele blokkades op te sporen en te verwerken; droomverduidelijking; rollenspel of andere creatieve technieken. Dit kan betekenen dat er in praktische stappen wordt begeleid en geoefend met nieuwe vaardigheden. Dit gebeurt vanzelfsprekend altijd in overleg, jouw grenzen respecterend. Behandeling/begeleiding is direct toegankelijk: er is geen diagnose en/of verwijzing van de huisarts nodig.

Tarieven Psychosociale hulpverlening

Vergoedingen
De meeste vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering bedragen € 30 à € 40 per sessie.

Over Geertrui Mestdag
Begin jaren negentig verhuisde ik vanuit Vlaanderen naar Nederland en werd mijn dochter geboren. In Haarlem leerde ik, mede door mijn huisarts Joost Laceulle, antroposofie kennen. Ik dook onder in de boeken van
R. Steiner; door hun inhoud ontstond langzaam aan een ruimer perspectief op de werkelijkheid, het perspectief dat ik als kind reeds vermoedde. Later ging ik ook werken in de antroposofische zorg, waar ik naast het begeleiden van cliëntsituaties en het coördineren van de therapeutenbijeenkomsten ook jarenlang de intervisie heb verzorgd van ambulante medewerkers.

Gelijktijdig vervolgde ik mijn persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling via de Ridhwanschool van A.H. Almaas. Ik ben beëdigd leraar in die school. De rijkdom en veelkleurige wijsheid van dit pad blijven mij inspireren om mijn mens-zijn te begrijpen en verder te ontwikkelen, midden in het dagelijks leven, tegelijk wezenlijk verbonden met de tijdloze inzichten die het behelst. Zo samen met mensen onderweg te zijn en hun ontwikkeling mee te maken, roept in mij steeds opnieuw een diep respect voor ieders innerlijke levensleiding op, naast veel voldoening en plezier.

Beroepsvereniging
Ik ben aangesloten bij de koepelorganisatie Nederlandse Vereniging Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) en gecertificeerd lid van Beroepsvereniging Psychosociale Hulpverleners vanuit Antroposofie (BPHA).

print deze pagina...