Kinderopvang 

Kindentrum Vrijeschool Rotterdam-West


Kindcentrum Vrijeschool Rotterdam-West biedt zowel een peuterspeelgroep, Het Bosviooltje, als een BSO, Bloemenrijk genaamd. De BSO heeft drie groepen die ingedeeld zijn op leeftijd. Wij zijn geïnspireerd door de antroposofie en werken nauw samen met school. Op de BSO worden voornamelijk kinderen van de Vrijeschool Rotterdam-West opgevangen.

Vervelen doe je nooit op de BSO
Op BSO Bloemenrijk doen we veel leuke activiteiten.Zo gaan we regelmatig naar de Educatieve Tuin, doen we veel aan sport en spel, dans en techniek en kun je bij ons zelfs op zwemles. Is het vakantie? Dan zijn we vaak te vinden in het skatepark op de Heemraadsingel, gaan we lekker naar de dierentuin, brengen we een bezoek aan het theater of spelen we in natuurspeeltuin De Speeldernis.

Samen zingen, spelen en lezen op de peuterspeelgroep Bosviooltje. De Peuterspeelgroep is vijf ochtenden per week geopend, van 8.30 tot 12.30 uur.

De dagindeling loopt volgens een vast ritme waarbij we tijd hebben om te spelen, met elkaar te eten, te zingen, tekenen en voor te lezen. We besteden daarnaast veel aandacht aan de seizoenen en jaarfeesten. Daarbij sluiten we aan bij de vieringen van school en houden we natuurlijk rekening met de belevingswereld van onze peuters.

Op de peuterspeelgroep maken we gebruik van de methodiek Speelplezier Antroversie. Kinderen vanaf 2,5 jaar die 18 maanden op de peuterspeelgroep hebben gezeten, hebben voorrang om door te stromen naar De Vrije School Rotterdam-West.

Adres Bosviooltje: Velsenluststraat 9
3021 AW Rotterdam West
T: 06 - 42 39 55 30

E-mail adressen:
Peuterspeelgroep: vswpsg@kinderdam.nl
BSO: vswbso@kinderdam.nl

print deze pagina...