Nieuwsbrief no 2 AntroposofieRotterdam

Mailing Antroposofie Rotterdam, verzonden op 29 oktober 2019

NIEUWSBRIEF no. 2 van AntroposofieRotterdam en omstreken

ls dit bericht niet goed leesbaar is, klik dan hier om het online te lezen.

Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief over activiteiten en initiatieven in de regio Rotterdam en wijde omstreken.

Als u positief bent over deze nieuwsbrief, kun u hem misschien doorsturen aan iemand die er mogelijk belangstelling voor heeft? Men kan zich inschrijven via deze link. Nieuwbrief no. 1 is te vinden op de website Antroposofie Rotterdam in de rubriek Nieuwsbrief.

Feedback is welkom op info@antroposofierotterdam.nl

Met vriendelijke groet, Thea van Veen, redactie


za. 2 november, herfstmarkt Rudolf Steiner School, Krimpen a/d IJssel, Memlingstraat 2, 12:00-16:00. Activiteiten: rad van fortuin, grabbelmoeke, bijenwaskaars maken, enz. Kramen met allerhande handgemaakte spullen, ook mineralen, edelstenen, speelgoed, wereldwinkel. En meer! Taart, glutenvrije poffertjes, vegetarische soep, broodjes ...


zo. 3 november: Feestelijke boekpresentatie in Zeist: Uit de sterren - De lange weg naar een nieuwe geboorte, uitgegeven door de Stichting Rudolf Steiner Vertalingen. Het is een boek voor ouders, opvoeders en ieder die zich vragen stelt over het leven. Voor meer info, klik op boekpresentatie-Uit-de-sterren.pdf


Stichting Rudolf Steiner Vertalingen is tegenwoordig de uitgever van de complete reeks Werken en Voordrachten van Rudolf Steiner (1861-1925). Tot eind 2018 verschenen de boeken bij uitgeverij Christofoor, sinds begin 2019 is de Stichting Rudolf Steiner vertalingen zelf de uitgever, met Jana Loose als voorzitter. De redactie ligt bij Frans van Brussel en Michel Gastkemper.

De vormgeving van de boeken is geheel vernieuwd met als doel Steiners teksten toegankelijker te maken. Dankzij ruimte en overzicht in de indeling zijn ze prettig leesbaar. De hoofdstukken zijn alle voorzien van een verhelderende inleiding, wat elke voordracht een eigentijdse toegang geeft. Er zijn poëtische citaten en meditatiespreuken ingelast. De boeken zijn te bestellen via de website van de Stichting en de gebruikelijke kanalen.


di. 5 november De totale chaos rond 5 G - lezing in Rotterdam bij therapeuticum Helianth door Jan van Gils, docent filosofie en natuurkunde. Het komende New Radio, 5G, zendernetwerk is volop in ontwikkeling. Jan vertelt over deze nieuwe technologie en de verzwegen gezondheidsaspecten van 4G en 5G zendernetwerken. Adres: Bondeelstraat 1, Rotterdam-Alexander, aanvang 20:15.


za. 9 november, herfstmarkt van de jubilerende Dordtse Vrije School (40 jaar!) Dubbelmondestraat 1, 10:00-16:00. Kramen, muziek, spellen van over de hele wereld, workshops, lekker eten en drinken, theater. Tevens is er een reünie van oud- medewerkers, ouders en leerlingen. Voor meer info, klik op: Herfstmarkt-Dordtse-Vrije-School.pdf of ga naar de website van de school.


za. 16 november, 10.00 - 15.30 Seminar ‘Heb ik weer… .!?’ in het Rudolf Steiner College Rotterdam. Thema: Hoe werkt de engel in ons lot? De half-komische, half- serieuze uitroep ‘Heb ik weer!’ klinkt als ons iets overkomt dat ons treft als onredelijk. Waarom moet mij dat nou weer overkomen? Ontmoeting, verhaal, dynamiek, beweging, kunst. Voor meer info, klik op Heb-ik-weer-.pdf


Enkele data en activiteiten uit Nieuwsbrief No. 1:

ma. 4 november Gedenkstonde voor de Gestorvenen, in het Rudolf Steiner College, met euritmie, muziek, gedichten. Voor meer info, klik op gedenkstonde.pdf

zo. 10 november: Kamermuziekconcert, Beethoven en Grieg, in Gouda. Voor meer info, klik op Goudse Kamermuziekconcerten.

13 november Opening EngelenInzicht Gouda, voor meer info, klik op tentoonstelling-EngelenInZicht.pdf


De website www.euritmie.nl is grondig vernieuwd en opent als Quo Vadis Euritmie Impressariaat, opgericht in Oostenrijk door Ernst Reepmaker. Hij wil nieuwe en bestaande euritmiegroepen een podium bieden in Nederland.

Op de site vindt u een breed overzicht van het aanbod. Geplande voorstellingen worden aangekondigd op de site en ruimer bekend gemaakt door de contactpersoon voor Nederland: Bart van Dam. Via hem kunnen eventuele voorstellingen besproken en geboekt worden, T: 06 52 86 65 98, E: vandam@quovadis-impreseariat.eu. Nieuwe, jonge groepen zoeken hun publiek. U bent welkom om de mogelijkheden te verkennen.


Van 'De aarde is van iedereen' naar alternatief boeken bestellen ten gunste van de Stichting Grondbeheer. Op 13 oktober was ik bij de opvoering van De aarde is van iedereen in de Michaelkerk in Rotterdam. Ontroerend en inspirerend verteltheater. De opbrengst is naar de Stichting Grondbeheer bd landbouw gegaan. Op die website ontdekte ik dat je boeken kunt bestellen via youbedo tegen de prijs die overal elders geldt. 12% van het aankoopbedrag gaat naar naar de Stichting Grondbeheer. (YouBeDo staat voor: you can make the difference, be the change, do it now). Origineel en succesvol initiatief: Je bestelt je boeken en koopt meteen landbouwgrond vrij.


Prins Charles beschermheer van de Faculteit Homeopathie in het Verenigd Koninkrijk Eind juni werd bekendgemaakt dat Prins Charles de nieuwe beschermheer is van de Britse Homeopathie Faculteit. Prins Charles staat bekend om zijn ondersteuning van de homeopathie en de biologisch-dynamische landbouw. Voor het Engelse artikel, klik op Prins-Charles-nieuwe-beschermheer-.pdf


29 oktober 2019, Thea van Veen
• www.antroposofierotterdam.nl